• Anna Gulyas-Kovacs

Szabályok és Tigrincsugrások

Sziasztok Cicákok és Cicákosok!


Már egy ideje itt vagyok a Nagyhajúnal, a Colosnál és a Tigrincsnél az úgynevezett Otthonban és azt kell, hogy mondjam, mostanra nagyon jól érzem magam a rendszerben. Merthogy itt rendszer van, kérem szépen! Meg szabályok! Amiket meg kellett tanulnom és bár nem rajongok a szabályokért, de hát jobb a békesség alapon azt mondtam, ám legyen.


maine coon
Figyelem a szabályok ismertetését


Már megtanultam például, hogy:


1. Éjszaka - szigorúan a vacsi es a randázás után - alvás van. És az alvás az, amikor nem hangoskodok és randalírozom, pláne nem egy csörgő labdával. Jó-jó, de most komolyan, ezek nem hallottak még a macska-alvajárásról?


2. Ha éjszaka éhes vagyok, ne a hálószoba ajtó előtt nyafogjak, vagy ami még jobban tiltott: ne a Nagyhajú haját huzigáljam a fogaimmal, hanem a gyorskajárdában, a büféasztalról szolgáljam ki magam (ez amúgy elméletileg a ropis tálkám lenne).


3. Reggel, amikor a Nagyhajú kinyitja a nappali ajtót, először én benyomulok, aztán a Tigrincs is rögtön utánam (mert én a Colos szerint ez alatt a röpke idő alatt óriási mini cirkáló lettem, a higany mozgásom pedig követhetetlen). Na szóval, miután ellenőriztük, hogy az éjszaka folyamán senki nem tulajdonította el a játékainkat, jöhet a reggeli!!! De azonnal!!! És ezt követeljük is! Hangosan!


4. Kaja után mindig játszunk, ilyenkor néha lerombolunk ezt-azt, ha nem megfelelően pakolt el a Colos. Persze ha igen, akkor még mi vagyunk a hibásak! Sanyarú sorsunk van, mondhatom! A randázás uán pedig óriás szundi van a lehető legkülönbözőbb és legnyakatekertebb pózokban.


Tigrincs megengedte, hogy mellette szundizzak


5. Bevezettem a „tigrincsugrást”. És a „tigrincsbújást”. Ez az én szabályom és a Tigrincs pedig tűri. Ilyenkor megindulok cirkáló üzemmódba és ha a Tigrincs nem elég gyors én egyenesen felé robogva elegánsan átszökellem vagy épp a pocakja alatt átbújok. Nagyot nézett mindenki, hogy én mit ki nem találok, de gondoltam, legyen valami értelmes szabály is ebben a házirendben.


6. Na és ha már az értelmetlen szabályokról van szó: a függönyről le lettem tiltva. A Nagyhajú mindig rám szól, ha cakkozgatom, na jó, csak akkor, amikor látja, persze ezzel én általában nem törődöm, mivel fogalmam sincs arról, hogy mit jelent az, hogy „nem szabad”. A vicc az, hogy a Tigrincs ilyenkor ránéz a Nagyhajúra, majd aztán jelentőségteljesen rám és elkezd nekem nyávogva fordítani. Szó szerint ő is mondja a Nagyhajú után hangosan. A kis stréber. Én meg olyankor inkább megértem, mert az ezüst-cirmos hátam közepére sem kívánok egy nevelő célzatú Tigrincs nyaklevest. Szóval a Nagyhajúéknak elég mázlijuk van, hogy a Tigrincs tolmácsolni is tud meg nyomást is gyakorolni.


7. Az erkélyre csak szülői (nagyhajúi) felügyelettel mehetek. Azt mondják, lesz hálóm. Macskahálóm. Mondjuk ezt nem értem, mert cicaszobám van, minek egy macskaháló az erkélyre? Azt mondták, hogy az nem olyan. Majd meglátom állítólag.


8. A Tigrincset ne piszkáljam, ha alszik. Aztán kibővítették: úgy általában, senkit ne piszkáljak, ha alszik. Ez a kis ficak azért lett hozzátoldva, mert a minap jó ötletnek tűnt a Colos fején átsasszézni olyan hajnal négy magasságában. Gondoltam, nincs ebben semmi különös, úgyis alszik, meg sem fogja érezni. De azzal nem számoltam, hogy nyitva van a szája!! Én meg a nagy sietségemben félig szépen beleléptem. Hát gondolhatjátok, hogy megijedtem. Na jó, az igazsághoz hozzátartozik, hogy én teljesen természetesnek vettem a mászkálást, nem én voltam az, aki ügyet csinált ebből, hanem a Colos. Nem kicsit volt idegben, amikor felébresztettem és azt is mondta, hogy örüljek, hogy nem harapta le a fehér balerina cipellős ezüst-cirmos lábacskámat.


9. A nyolcas pont után ki lettem paterolva éjszakára a hálóból, így aztán a kettes pont egy része is megoldódott (szerintük).


Ezek a főbb szabályaink vagy legalábbis azok, amiket meg tudtam jegyezni. Nálatok van házirend?


Csók, puszi! Lizus (Tigrincsugró ezüst-cirmos mini-cirkáló)

25 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése